dijous, 11 d’octubre del 2012

La revolució de les pissarres digitals


La incorporació de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) com ha eines de treball s'ha fet notable durant aquests darrers anys.
Una d'aquestes TIC més utilitzades per educadors i educadores, tant a l'escola com a altres àmbits educatius, es la PDI (Pissarra Digital Interactiva). Aquesta està composta per un ordinador amb connexió a Internet, una pissarra especial blanca que serveix per projectar continguts digitals per visualitzar en grup, i un dispositiu controlador, com ara un punter que funciona com a ratolí i llapis sobre ella.
En aquesta pissarra digital es poden projectar imatges, vídeos, webs d'Internet, i altres documents interactius que recolzen les explicacions del mestre i que capten l'atenció de tots els aprenents, Podem dir que aquesta pissarra permet als alumnes interactuar en els continguts de la matèria i per tant potenciar l'actitud i l'interès del docent ja que el fa partícip del seu propi aprenentatge i a més a més també hi facilita la comprensió.
Tot i que aquesta es una bona eina metodològica, presenta alguns inconvenients com ara el seu elevat cost i per tant, molts centres no es poden permetre el luxe de poder comptar amb una d'aquestes. A més, el professor ha de rebre una formació didàctic-tecnològica per tal de saber utilitzar-la adequadament.
A continuació us presentem un vídeo per tal de conèixer millor aquesta eina:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada