dijous, 11 d’octubre del 2012

Els pares a l'escola

Com hem vist en altres entrades en aquest blog és fonamental que la responsabilitat de L'educació dels nens i nenes recaigui en les seues famílies i en l'escola.  Però, perquè moltes famílies no s'impliquen en la educació dels seus nens? No es plantegen que l'educació d'aquests nens es summament important tant per al seu futur com per a la societat?

Moltes famílies no intervenen en L'educació dels seus fills, però, existeix algun motiu que justifiqui aquesta actitud? Alguns diuen que per falta de temps, altres pensen que els temes escolars no son de la seua incumbència o inclús hi ha d'altres que no tenen interès.

Nosaltres creiem que aquest desinterès per part dels pares afecta negativament als infants ja que recordem que l'educació es rep a casa, i es a l'escola on es reforça. Per tant,  els pares o altres familiars propers al nen han de conèixer  com es desenvolupa aquest  i quin es el seu procés tant educatiu con maduratiu.

A continuació us presentem una sèrie de estratègies per als pares per tal de fomentar la seua participació en l'escola:

  • Assistir a les reunions generals.
  • Assistir a les activitats extraescolars programades (Nadal, Castanyada, Carnaval, etc..)
  • Preguntar qualsevol dubte al professor.
  • Relacionar-se amb els altres pares.
  • Participar en l'AMPA (Associació Mares i Pares d'Alumnes).

A més d'aquestes, es fonamental que la família a casa s'involucri dia a dia en aquest procés d'aprenentatge, costós però satisfactori.

Per concluir, creem que l'escola i la família ha d'estar connectada per una bona educació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada